Novice LAS Goričko

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 

Prva odločba o pravici do sredstev!

LAS Goričko 2020 je v začetku meseca oktobra prejela prvo odločbo o pravici do sredstev izdano s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja po EKSRP.

Odločba je bila izdana za operacijo "Podeželsko izobraževalno središe Veščica". Nosilec operacije je Mestna občina Murska Sobota z partnerji Kulturno umetniško društvo Štefan Kovač Murska Sobota in Krajevna skupnost Veščica.

Izdana odočba pomeni zeleno luč za začetek izvedbe operacije.

Na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja imamo vloženih še 10 vlog. Informacije o tem v kateri fazi pregleda so naše ostale vloge s strani agencije ni mogoče pridobiti.

Upamo pa, da bomo v kratkem lahko poročali o novih prejetih odločbah.
 

4. Slovenski podeželski parlament!

LAS Goričko 2020 se je udeležila 4. Slovenskega podeželskega parlamenta, ki je zasedal v prostorih Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, 22. septembra 2017. Uvodni del je potekal 21. septembra v Šentrupertu.

Dogodek je bil organiziran na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja partnerji Mreže za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in Zveza slovenske podeželske mladine.

PROGRAM

ZBORNIK PRISPEVKOV

 

LAS Goričko 2020 na sestanku z ARSKTRP glede problematike izvajanja CLLD!

LAS Goričko 2020 se je dne 12.09.2017 udeležila sestanka z Agencijo RS za kmetijske trge in razvoja podeželja glede problematike izvajanja projektov v okviru CLLD ter Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Sestanek je potekal v dvorani Smelt, Dunajska 160, Ljubljana.

Sestanka se je udeležil tudi direktor Agencije g. Benedik Jeranko, ki je izpostavil glavne zaznane pomanjkljivosti vloženih projektov ter sodelavci Sektorja za razvoj podeželja, ki so predstavili konkretne primere napak in njihove posledice.

Ključne pomanjkljivosti in napake so se dogajale pri predložitvi treh ponudb za uveljavitev stroškov ter pri prilaganju zakonsko predpisanih dovoljenj, soglasij in druge dokumentacije. Tri priložene ponudbe morajo biti datirane pred oddajo na javni poziv LAS, morajo biti primerljive ter izdane s strani ustreznih izdajateljev. To pomeni, da ponudbe datirane po roku za oddajo na javni poziv ne bodo upravičene. Ponudbe morajo biti tudi primerljive se pravi vse tri ponudbe z isto vsebino. Agencija pa tudi preverja če imajo izdajatelji ponudb registrirane takšne dejavnosti, da lahko izdajo dotično ponudbo. Povedano pa je tudi bilo, da projekti brez ustreznih soglasij in dovoljenj ne bodo upravičeni.

Na Agencijo je do začetka septembra prispelo 203 vlog, Agencija pa jih je odobrila nekaj čez 20. Tako Agencija za odobritev po njihovih informacijah potrebuje med 4 in 6 mesecev.

Da se bodo pregledi in odobritve vlog pospešile je ključna sprememba Uredbe CLLD, ki je sedaj v javni obravnavi. Te predlagane spremembe bodo omilile predpise glede treh ponudb in tako olajšale prijavo ter posledično tudi pregled in potrditev vlog.
 

Pomurske LAS na AGRI 2017!

LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija so pod skupnim sloganom »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« nastopile na kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki je potekal med 26. in 31. avgustom 2017. Svoje poslanstvo je v okviru razstavnega prostora opravljalo tudi Društvo za razvoj slovenskega podeželja. Razstavni prostor LAS-ov ter društva se je nahajal v hali D sejemskega prostora.

Namen nastopa na sejmu je bil predstaviti delovanje in aktivnosti LAS, uspešno izvedene projekte članov iz preteklega in aktualnega programskega obdobja ter ponudbo območij LAS. Na sejmu so se tako predstavljali različni ponudniki lokalnih produktov, dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, turistične kmetije, kulturna društva in drugi deležniki iz območja LAS. Prav tako pa je v okviru razstavnega prostora LAS potekal pester spremljajoči kulturni program, prikaz starih navad in šeg ter tradicionalnih obrti. Razstavljavci so v okviru nastopa imeli možnost izvedbe degustacij ter prodaje svojih izdelkov.

Razstavni prostor »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« sta si ogledala tudi Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan

SEZNAM RAZSTAVLJAVCEV


FOTO UTRINKI
 

Potrjen projekt sodelovanja

Z veseljem vas obveščamo, da je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja potrdila projekt sodelovanja z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki smo ga skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 prijavili v okviru javnega razpisa za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, dne 31.03. 2017. Zaradi dopustniškega časa bodo prvi izvedbeni koraki izvedeni v drugi polovici avgusta.
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
   POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
       
       
                                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke