Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 ... 23 > >>
 

Študijski krožek v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja!

LAS Goričko 2020 je skupaj z ostalimi partnerji, ki sodelujejo v operaciji sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja izvedel prvo srečanje študijskega krožka na temo Uporaba IKT pri promociji in trženju lokalnih produktov.

Zbrali so se ponudniki lokalnih produktov, ki so s pomočjo zunanjega strokovnjaka s področja marketinga in trženja predstavili aktualno problematiko, določili cilj in teme za prihodnja srečanja.

    

Potrjena operacija sodelovanja Trajnostna mobilnost na kolesih!

Z veseljem vas obveščamo, da je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja potrdila projekt sodelovanja z nazivom Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, ki smo ga skupaj z LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in LEADER Partnerstvom okrožja Kilkenny  prijavili v okviru javnega razpisa za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Operacija se nanaša na področje trajnostne mobilnosti z navezavo na kreacijo inovativnih turističnih paketov. Pri operaciji se gre za prenos know-how prakse, to je sistema izposoje mestnih koles, iz Slovenije na Irsko, kjer ta sistem še ne obstaja. Irski partner pa razpolaga s kopico izkušenj in dobrih praks s področja kreacije sodobnih turističnih paketov v navezavi na trajnostno mobilnost.
 
 
 

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru EKSRP za leto 2019!

Obveščamo vas, da je z dnem 13. 02. 2019 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2019, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Več informacij o Javnem pozivu in razpisni dokumentaciji najdete na spletni strani LAS Goričko 2020 pod zavihkov JAVNI POZIVI/EKSRP/JAVNI POZIV 2019.

 
 

Operacija sodelovanja Pametne vasi za jutri!

LAS Goričko 2020 je skupaj z ostalimi partnerji začel z izvajanjem operacije sodelovanja Pametne vasi za jutri, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

LAS Goričko 2020 je skupaj s projektnimi partnerji opravili uvodni sestanek v Krškem. Trenutno smo v fazi izbire celotne grafične podobe projekta in v začetku izvedbe skupne analize obstoječih možnosti za vzpostavitev koncepta »Pametnih vasi« in demografskih projekcij staranja Slovenskega podeželja. Na podlagi projekcij se bo določila potrebna kapaciteta zdravstvene in socialne infrastrukture za oskrbo starostnikov na vseh območij sodelujočih LAS.

 

Več o operaciji si lahko preberete TUKAJ.
 

Študijski krožek na temo Uporaba IKT pri promociji in trženju lokalnih produktov!

V sklopu operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, bomo organizirali študijski krožek na temo Uporaba IKT pri promociji in trženju lokalnih produktov.

Študijski krožek je oblika neformalnega, ljubiteljskega izobraževanja odraslih, ki je sestavljena iz majhne skupine ljudi (5-12). Udeleženci krožka sami načrtujejo svoje učenje, sami določajo kaj se želijo naučiti ter na kakšen način. Novo pridobljeno znanje, spretnosti in izkušnje delijo z drugimi udeleženci krožka, s tem pa pripomorejo k razvoju ožje ali širše skupnosti.

 

Za lažjo predstavo navajamo nekaj okvirnih programskih vsebin, katere pa bomo dokončno oblikovali na študijskem krožku:

  • Vzpostavitev in registracija na družabnih omrežjih (Facebook, Twitter, Instagram, Linkedln,…),
  • digitalizacija in objava lokalnih produktov na družabnih omrežjih (objava slik, prispevkov, komunikacija z ostalimi, ki je lahko pisna ali avdio-vizualna),
  • vzpostavitev ali izboljšanje svoje spletne strani v namene promocije,
  • iskanje novih skupnih prodajnih poti, prodajnih mest,
  • vzpostavitev e-poštnega marketinga, s katerim se spodbuja povpraševanje in povečuje prodaja.

Študijski krožek se bo izvajal v obsegu 25 ur, predvidoma meseca februarja in marca. Prvo srečanje udeležencev načrtujemo 28. 2. 2019.

Več o študijskem krožku si lahko preberete TUKAJ.

V primeru, da ste zainteresirani za udeležbo na študijskem krožku nas najpozneje do 15. 2. 2019 kontaktirajte na telefonsko številko 02 538 16 64 ali preko elektronskega naslova alja@las-goricko.si. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo.

 

<< < 1 ... 5 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke