Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 23 > >>
 

Izdan katalog Lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo katalog lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020. Katalog vsebuje splošne in konkretne podatke o izvajanju ukrepa M19 - LEADER/CLLD v Sloveniji, zemljevid slovenskih lokalnih akcijskih skupin, informacije o vseh slovenskih LAS-ih (predstavitev LAS-a, cilji strategij lokalnega razvoja in po tri projekte vsakega LAS-a).

 

Pristop CLLD/LEADER se v programskem obdobju 2014–2020 v Sloveniji izvaja kot del skupnega instrumenta Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (Community-Led Local Development – CLLD), v katerem so LAS-om poleg sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja na voljo tudi sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. V programskem obdobju 2014-2020 je izvedbi CLLD/LEADER skupno namenjenih 97 milijonov EUR. Kombinacija različnih virov financiranja LAS-om omogoča izvedbo celovitih in kompleksnejših operacij, ki niso strogo omejene samo na podeželska območja, ampak vključujejo tudi manjša mestna in urbana območja, ribiška območja in območja akvakulture. Posamezni LAS-i so se oblikovali na območju s skupnimi lokalnimi potrebami in izzivi, s skupnim ciljem uresničevanja lokalnih razvojnih potreb in doseganja zastavljenih ciljev, ki so jih opredelili v strategiji lokalnega razvoja.


KATALOG 

Strateška delavnica PODJETNO IN VITALNO PODEŽELJE

Vljudno vabljeni na strateško delavnico PODJETNO IN VITALNO PODEŽELJE, ki jo organizira Razvojna agencija Sinergija, ki je partnerska organizacija v regijski razvojni mreži, zadolžena za koordiniranje področja kmetijstva in podeželja, v četrtek, 17.1.2019, ob 9. uri, v Bistri hiši, Martjanci 36.


Kje vidimo prihodnost Pomurja v razvoju podeželja in kmetijstva v naslednjem desetletju? V Pomurju si želimo in stremimo k povečanju preskrbe z zdravo, ekološko predelano hrano, stremimo in si želimo vitalnega ter pametnega podeželja, želimo sodobno in konkurenčno kmetijstvo, povezano s turizmom.


O vsem tem bomo govorili na delavnici, ki jo organiziramo v sklopu priprave Strategije razvoja regije in Regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021 - 2027.


Podrobnosti o delavnici najdete TUKAJ.


 

Vesel božič in srečno novo leto 2019!


 

Odobrenih vseh 9 zahtevkov za operacije sklada ESRR!

Vodilnemu partnerju LAS Goričko 2020 je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo odobrilo vseh 9 oddanih zahtevkov za izplačilo sredstev. Zahtevki so bili oddani do 30. oktobra 2018 in bodo izplačani še v letošnjem letu. 7 operacij se je zaključilo letos, 2 operaciji pa se bosta zaključili v letu 2019.

Skupna vrednost vseh odobrenih sredstev znaša 366.710,11€.

Več o operacijah si lahko preberete TUKAJ.

Operacije so bile prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2017 in so sofinancirane iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega razvoja LAS Goričko 2020. 

Digitalne rešitve ZA izzive podeželja

LAS Goričko 2020 sodeluje v projektu Sodelovanja LAS z nazivom Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Računalniška in digitalna pismenost sta danes postali osnovni znanji, njuno potrebni za razvoj posameznika na vseh področjih. Še večji pomen pa imajo ta znanja na odmaknjenih območjih našega podeželja, saj so potrebna za lažje zaposlovanje, komuniciranje, iskanje informacij ter vodenje kmetijskega gospodarstva in s tem povezane birokracije. V okviru operacije bomo izvajali BREZPLAČNA računalniška usposabljanja v manjših skupinah, ki bodo vam, prebivalcem območja LAS Goričko 2020 tako vsebinsko kot prostorsko blizu in se boste vanje lahko vključevali tudi tisti, ki do sedaj niste imeli te možnosti.

Na vas se obračamo s prošnjo za izpolnitev anketnega vprašalnika, saj želimo pridobiti informacije o tem, koliko uporabljate informacijsko-komunikacijsko tehnologijo in kakšne so vaše izobraževalne potrebe na področju pridobivanja računalniških znanj. Na podlagi zbranih informacij bomo naredili analizo stanja, ki bo podlaga za oblikovanje izobraževalnih sklopov, ki bodo prilagojeni vam.

ANKETNI VPRAŠALNIK: Digitalne rešitve ZA izzive podeželja


Vljudno vas naprošamo, da si vzamete nekaj minut časa za izpolnitev anketnega vprašalnika. V primeru, da potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri izpolnjevanju vprašalnika, nas kontaktirajte na telefonsko številko 02/ 53 81 664 ali nam pišite na: alja@las-goricko.si.
<< < 1 ... 5 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke