Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 23 > >>
 

Oddan 1. zahtevek za operacijo sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja!

LAS Goričko 2020 je 31. 1. 2019 uspešno oddal 1.  zahtevek za operacijo sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020.

 

V sklopu 1. faze operacije smo izdelali Analizo stanja socialne vključenosti na podeželju z vidika računalniške pismenosti in uporabe IKT območja LAS Goričko 2020, za potrebe katere smo oblikovali 4 različne vprašalnike namenjene različnim ciljnim skupinam ter poleg anketiranja posameznikov v analizo vključili še preko 50 strokovnih inštitucij. Nakupili smo potrebno opremo za izvedbo izobraževanj in študijskih krožkov, ki zajema prenosne računalnike, tablični računalnik, projektor ter platno za projektor.

 

S pomočjo analize stanja smo pridobili številne informacije glede računalniške pismenosti  na podeželju in smernice, ki nam bodo pomagale oblikovati različne računalniške programe, prilagojene glede na potrebe potencialnih udeležencev izobraževanj. Z različnimi izobraževalnimi programi bomo prispevali k izboljšanju računalniške pismenosti, s pomočjo premične učilnice pa izobraževanja izvajali na različnih krajih podeželja.


 

Specializirani delavnici v sklopu priprave Strategije razvoja regije in Regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021-2027

Vabimo vas na naslednje, nadaljevalne specializirane delavnice, ki jih v sklopu priprave Strategije razvoja regije in Regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021 - 2027 organizira Razvojna agencija Sinergija, ki je partnerska organizacija v razvojni mreži, zadolžena za koordiniranje področja kmetijstva in podeželja.

PRVA DELAVNICA: RAZVOJ NAPREDNEGA ČLOVEKU PRIJAZNEGA PODEŽELJA, ki bo potekala v torek, 12.2.2019, ob 12. uri
 
DRUGA DELAVNICA: EKOLOŠKA PRIDELAVA IN PREDELAVA HRANA TER LOKALNA SAMOOSKRBA, ki bo potekala v sredo, 13.2.2019 ob 12. uri.

Obe delavnici se bosta odvijali v Bistri hiši, Martjanci 36.

Podrobnosti o delavnicah najdete TUKAJ.


 

Izdan katalog Lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je izdalo katalog lokalnih akcijskih skupin v programskem obdobju 2014-2020. Katalog vsebuje splošne in konkretne podatke o izvajanju ukrepa M19 - LEADER/CLLD v Sloveniji, zemljevid slovenskih lokalnih akcijskih skupin, informacije o vseh slovenskih LAS-ih (predstavitev LAS-a, cilji strategij lokalnega razvoja in po tri projekte vsakega LAS-a).

 

Pristop CLLD/LEADER se v programskem obdobju 2014–2020 v Sloveniji izvaja kot del skupnega instrumenta Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost (Community-Led Local Development – CLLD), v katerem so LAS-om poleg sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja na voljo tudi sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj in Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. V programskem obdobju 2014-2020 je izvedbi CLLD/LEADER skupno namenjenih 97 milijonov EUR. Kombinacija različnih virov financiranja LAS-om omogoča izvedbo celovitih in kompleksnejših operacij, ki niso strogo omejene samo na podeželska območja, ampak vključujejo tudi manjša mestna in urbana območja, ribiška območja in območja akvakulture. Posamezni LAS-i so se oblikovali na območju s skupnimi lokalnimi potrebami in izzivi, s skupnim ciljem uresničevanja lokalnih razvojnih potreb in doseganja zastavljenih ciljev, ki so jih opredelili v strategiji lokalnega razvoja.


KATALOG 

Strateška delavnica PODJETNO IN VITALNO PODEŽELJE

Vljudno vabljeni na strateško delavnico PODJETNO IN VITALNO PODEŽELJE, ki jo organizira Razvojna agencija Sinergija, ki je partnerska organizacija v regijski razvojni mreži, zadolžena za koordiniranje področja kmetijstva in podeželja, v četrtek, 17.1.2019, ob 9. uri, v Bistri hiši, Martjanci 36.


Kje vidimo prihodnost Pomurja v razvoju podeželja in kmetijstva v naslednjem desetletju? V Pomurju si želimo in stremimo k povečanju preskrbe z zdravo, ekološko predelano hrano, stremimo in si želimo vitalnega ter pametnega podeželja, želimo sodobno in konkurenčno kmetijstvo, povezano s turizmom.


O vsem tem bomo govorili na delavnici, ki jo organiziramo v sklopu priprave Strategije razvoja regije in Regionalnega razvojnega programa pomurske regije 2021 - 2027.


Podrobnosti o delavnici najdete TUKAJ.


 

Vesel božič in srečno novo leto 2019!


<< < 1 ... 5 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke