Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 ... 23 > >>
 

Pomurske LAS na AGRI 2018!

LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Prlekija in Društvom za razvoj slovenskega podeželja so pod skupnim sloganom »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« nastopile na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki je potekal med 25. in 30. avgustom 2018. Razstavni prostor LAS-ov ter društva se je nahajal v hali D sejemskega prostora.

Namen nastopa na sejmu je bil predstaviti delovanje in aktivnosti LAS, uspešno izvedene projekte članov iz preteklega in aktualnega programskega obdobja, predstaviti ponudbo območij LAS ter izmenjava znanj in izkušenj med LASi.

Na sejmu so se tako predstavljali različni ponudniki lokalnih produktov, dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, turistične kmetije, kulturna društva in drugi deležniki iz območja LAS. Prav tako pa je v okviru razstavnega prostora LAS potekal pester spremljajoči kulturni program. Razstavljavci so v okviru nastopa imeli možnost izvedbe degustacij ter prodaje svojih izdelkov.

Razstavni prostor »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« si je ogledal tudi predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan.SEZNAM RASTAVLJAVCEV 

  

Sodelujte na Festivalu slovenskih LAS 2018 - Skupaj za lokalni razvoj!

Obveščamo vas, da ima LAS Goričko 2020 možnost najema stojnice na Festivalu slovenskih LAS 2018 - Skupaj za lokalni razvoj!

Festival bo potekal 7. in 8. septembra v območju Kamnika. Na festivalu pričakujejo več kot 70 udeležencev iz 8 evropskih držav, poleg Slovenskih pa so udeležbo že potrdili predstavniki Hrvaške, Poljske in Češke. Festival gosti LAS Srce Slovenije.

Drugi dan festivala bo potekal v okviru največjega etnološkega festivala v Sloveniji - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki vsako leto v Kamnik privabi več kot 30.000 obiskovalcev iz cele Evrope.

Več informacij pa na sledeči POVEZAVI.

V primeru, da želite sodelovati na Festivalu slovenskih LAS 2018 nas čim prej kontaktirajte na elektronski naslov: alja@las-goricko.si, da si še pravočasno zagotovimo stojnico in prostor na festivalu.
 

Sodelujte na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni!


Obveščamo vas, da se je LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija ponovno dogovorila za skupen nastop Pomurskih lokalnih akcijskih skupin na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal med 25. in 30. avgustom 2018.

V sejemsko dogajanje se bodo intenzivno vključili mladi kmetje in podeželska mladina. Predstavili bodo generacijsko prenovo, ki jo spremljajo digitalizacija, inovativnost, znanje in povezovanje.

Namen nastopa na sejmu je predstaviti delovanje in aktivnosti LAS Goričko 2020, uspešno izvedene projekte naših članov iz preteklega in zdajšnjega programskega obdobja ter ponudbo Goričkega območja. Vabimo vas, da izkoristite priložnost in se obiskovalcem sejma brezplačno predstavite s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. V primeru večjega števila prijav bodo imeli prednost nastopa razstavljalci, ki se bodo predstavili s svojimi izdelki (degustacija, prodaja) oziroma tisti, ki bodo imeli pripravljen kulturni program.

Zainteresirane vabimo, da izpolnite PRIJAVNICO najkasneje do petka 3. avgusta 2018 in jo pošljite na e-naslov alja@las-goricko.si ali po navadni pošti na naslov: LAS Goričko 2020 Martjanci 36, 9221 Martjanci.


 

Varstvo osebnih podatkov v LAS!

25. maja 2018 se je začela uporabljati nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR), kar je tudi datum, ko so nova pravila začela veljati tudi za lokalne akcijske skupine, ki pri svojem delu neizogibno obdelujejo tudi osebe podatke. Društva za razvoj slovenskega podeželja in CNVOS sta pripravila 2-urni spletni seminar z naslovom varstvo osebnih podatkov v LAS, ki je prilagojen potrebam LAS oz. predstavitvi rešitev za najpogostejše situacije LAS. Spletni seminar je vključeval pregled osnovnih pojmov po novi uredbi, hiter pregled pogojev za obdelavo osebnih podatkov in delo na konkretnih primerih. V primeru, da pri svojem delu potrebujete pomoč glede nove evropske uredbe o varstvu osebnih podatkov (liste prisotnosti, fotografiranje, evidenca udeležencev na dogodku ipd.) nas pokličite na telefonsko številko 02 53 81 664 ali nam pišite na elektronski naslov: alja@las-goricko.si.

 

 

Udeležili smo se delavnice z naslovom Vrednotenje LEADER/CLLD na lokalni ravni v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja!

V torek, 29. maja 2018 smo se udeležili delavnice z naslovom Vrednotenje LEADER/CLLD na lokalni ravni v okviru Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, katero je organizirala Evropska služba za pomoč uporabnikom pri vrednotenju razvoja podeželja (Evaluation Helpdesk) in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Delavnica je letni dogodek, ki se izvaja v vseh državah članicah EU z namenom zagotavljanja platforme za krepitev usposobljenosti deležnikov na področju vrednotenja programov razvoja podeželja. Namen dogodka je bil izmenjavanje informacij med deležniki, ki so vključeni v vrednotenje in razprava o aktualnih izzivih vrednotenja in krepitve uspsobljenosti udeležencev na lokalni ravni. Vsebine dogodka so bile zasnovane na Smernicah za vrednotenje LEADER/CLLD, ki jih je pripravil Evaluation Helpdesk.
<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke