Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 ... 23 > >>
 

Oddane 4 vloge v okviru 4. Javnega razpisa za podukrep 19.3!

Vodilni partner LAS Goričko 2020 je do 19. oktobra 2018 uspešno oddal štiri vloge na 4. Javni razpis za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine.

Oddane operacije:


ENERGETSKI IZZIVI OD GORIČKEGA DO GORIŠKEGA

 

Operacija temelji na razvojni viziji vseh vključenih LAS-ov, skladna je s tematskim področjem ukrepanja Varstvo okolja in ohranjanje narave ter z ukrepi spodbujanja učinkovite rabe energije, vključno z naložbami v obnovljive vire energije ter dejavnosti okoljskega ozaveščanja za izboljšanje stanja okolja.

 

Partnerji operacije: LAS V objemu sonca, LAS Vipavska dolina, TOTI LAS

Celotna vrednost operacije v EUR: 127.064,44

Zaprošena vrednost operacije v EUR: 99.999,98


ŽIVI MUZEJI / LEBENDE MUSEEN


S ciljem ohranjanja tradicionalnih vrednot in bogate kulturne ter gospodarske dediščine podeželjskega okolja želimo s projektom Živi muzeji izoblikovati prostore ohranjanja in vrednotena podeželjske kulturne dediščine, ki je napram muzejski oziroma galerijski kulturni dediščini velikokrat postavljena v ozadje. Z vrednotenjem in predstavljanjem raznolike in bogate etnološke zapuščine podeželja želimo ohraniti vrednote, ki oblikujejo podeželje, in hkrati omogočiti razvoj turizma na inovatven in pristen način.


Partnerji operacije
: LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Prlekija, LAG Schilcherland
 

Celotna vrednost operacije v EUR: 121.615,93

Zaprošena vrednost operacije v EUR: 92.050,42

 

TRAJNOSTNA MOBILNOST IN TURIZEM NA KOLESIH

 

Operacija se nanaša na področje trajnostne mobilnosti z navezavo na kreacijo inovativnih turističnih paketov. Pri operaciji se gre za prenos know-how prakse, to je sistema izposoje mestnih koles, iz Slovenije na Irsko, kjer ta sistem še ne obstaja. Irski partner pa razpolaga s kopico izkušenj in dobrih praks s področja kreacije sodobnih turističnih paketov v navezavi na trajnostno mobilnost.


Partnerji operacije: LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, LEADER partnerstvo okrožja Kilkenny

Celotna vrednost operacije v EUR: 114.875,88

Zaprošena vrednost operacije v EUR: 81.599,09


KAJ NAS UČI MURA

V okviru operacije sodelovaja želimo vzpostaviti kakovostno zeleno infrastrukturo na območjih varstva narave, predvsem Nature 2000. Razviti želimo visokokakovostno ponudbo zelenega turizma, ki temelji na aktivnm ohranjanju narave, krajine in kulturne dediščine in ki ne bo poslabšala stanja ohranjenosti. S tem bomo zagotovili tudi ključne ekosistemske storitve.

 
Partnerji operacije: LAS Prlekija, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Ovtar Slovenskih goric

Celotna vrednost operacije v EUR: 54.973,18

Zaprošena vrednost operacije v EUR: 1.740,33


 

Udeležili smo se Festivala nevladnih organizacij LUPA!

V četrtek, 13. septembra 2018 smo se udeležili Festivala nevladnih organizacij LUPA v Ljubljani, ki ga je že sedemnajstič organiziral CNVOS.

Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij. Vsako leto se na stojnicah predstavi okoli 120, z živim programom in na delavnicah pa še preko 30 društev, nevladnih zavodov in ustanov.

 

Pomurske LAS na AGRI 2018!

LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS Prlekija in Društvom za razvoj slovenskega podeželja so pod skupnim sloganom »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« nastopile na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki je potekal med 25. in 30. avgustom 2018. Razstavni prostor LAS-ov ter društva se je nahajal v hali D sejemskega prostora.

Namen nastopa na sejmu je bil predstaviti delovanje in aktivnosti LAS, uspešno izvedene projekte članov iz preteklega in aktualnega programskega obdobja, predstaviti ponudbo območij LAS ter izmenjava znanj in izkušenj med LASi.

Na sejmu so se tako predstavljali različni ponudniki lokalnih produktov, dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, turistične kmetije, kulturna društva in drugi deležniki iz območja LAS. Prav tako pa je v okviru razstavnega prostora LAS potekal pester spremljajoči kulturni program. Razstavljavci so v okviru nastopa imeli možnost izvedbe degustacij ter prodaje svojih izdelkov.

Razstavni prostor »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« si je ogledal tudi predsednik državnega zbora mag. Dejan Židan.SEZNAM RASTAVLJAVCEV 

  

Sodelujte na Festivalu slovenskih LAS 2018 - Skupaj za lokalni razvoj!

Obveščamo vas, da ima LAS Goričko 2020 možnost najema stojnice na Festivalu slovenskih LAS 2018 - Skupaj za lokalni razvoj!

Festival bo potekal 7. in 8. septembra v območju Kamnika. Na festivalu pričakujejo več kot 70 udeležencev iz 8 evropskih držav, poleg Slovenskih pa so udeležbo že potrdili predstavniki Hrvaške, Poljske in Češke. Festival gosti LAS Srce Slovenije.

Drugi dan festivala bo potekal v okviru največjega etnološkega festivala v Sloveniji - Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki vsako leto v Kamnik privabi več kot 30.000 obiskovalcev iz cele Evrope.

Več informacij pa na sledeči POVEZAVI.

V primeru, da želite sodelovati na Festivalu slovenskih LAS 2018 nas čim prej kontaktirajte na elektronski naslov: alja@las-goricko.si, da si še pravočasno zagotovimo stojnico in prostor na festivalu.
 

Sodelujte na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni!


Obveščamo vas, da se je LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija ponovno dogovorila za skupen nastop Pomurskih lokalnih akcijskih skupin na 56. Mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal med 25. in 30. avgustom 2018.

V sejemsko dogajanje se bodo intenzivno vključili mladi kmetje in podeželska mladina. Predstavili bodo generacijsko prenovo, ki jo spremljajo digitalizacija, inovativnost, znanje in povezovanje.

Namen nastopa na sejmu je predstaviti delovanje in aktivnosti LAS Goričko 2020, uspešno izvedene projekte naših članov iz preteklega in zdajšnjega programskega obdobja ter ponudbo Goričkega območja. Vabimo vas, da izkoristite priložnost in se obiskovalcem sejma brezplačno predstavite s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. V primeru večjega števila prijav bodo imeli prednost nastopa razstavljalci, ki se bodo predstavili s svojimi izdelki (degustacija, prodaja) oziroma tisti, ki bodo imeli pripravljen kulturni program.

Zainteresirane vabimo, da izpolnite PRIJAVNICO najkasneje do petka 3. avgusta 2018 in jo pošljite na e-naslov alja@las-goricko.si ali po navadni pošti na naslov: LAS Goričko 2020 Martjanci 36, 9221 Martjanci.


<< < 1 ... 5 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke