Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 23 > >>
 

Dan odprtih vrat Bistra hiša Martjanci!

Spoštovani!

V okviru kampanje "EU projekt, moj projekt", ki promovira EU projekte in EU sklade odpira svoja vrata tudi kolektiv Bistre hiše Martjanci.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite 14. maja od 10. ure naprej in spoznate projekte, ki jih izvajajo različne organizacije ter priložnosti, kjer lahko skupaj sodelujemo in ustvarjamo. Na dogodku bo možen tudi ogled prostorov in centra za biogradnjo, v kateri bo tudi potekal dogodek.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo možnosti financiranja iz evropskih skladov, projekti s področja razvoja podeželja, turizma, okolja, trajnostne mobilnosti in učinkovite rabe energije, razvoj nevladnih organizacij in čezsektorska sodelovanja.

Program dan odprtih vrat

Več informacij lahko najdete na povezavi:
http://www.lrf-pomurje.si/akcije-in-dogodki/aktualni-dogodki-nvo-jev/?id=1950
 

Označevanje vira sofinanciranja!

Dne 24. 4. 2018 je bil izveden spletni seminar o označevanju vira sofinanciranja s poudarkom na ukrepu LEADER, saj se ugotavaljajo številne pomankljivosti, ki lahko nosijo tudi finančne posledice.

S klikom na spodnjo povezavo pridete do spletnega seminarja (z govorjeno razlago) in do predstavitev v preziju.

SEMINAR

PREZENTACIJA
 

Posvet o izvajanju CLLD v Državnem svetu RS!

Društvo za razvoj slovenskega podeželja je v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije organizirala posvet o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (CLLD) danes in jutri. Posvet je potekal v ponedeljek, 23. aprila 2018, v dvorani Državnega sveta.

Namen posveta je bil, da od pristojnih institucij pridobimo poročilo o dejanskem stanju in predvidenih ukrepih, s katerimi se bo olajšalo izvajanje lokalnih projektov in pospešilo črpanje evropskih sredstev v sedanjem programskem obdobju. Prav tako smo želeli s posvetom prispevati k pripravi enotnih stališč Slovenije o umestitvi programa CLLD v prihodnjo evropsko kmetijsko in kohezijsko politiko.

PROGRAM posveta.

Celoten potek posveta si lahko ogledate preko povezave http://www.ds-rs.si/node/3505.
 

Večina operacij LAS Goričko 2020 potrjenih!

Konec meseca aprila 2018 ima LAS Goričko 2020, s strni pristojnih organov, potrjenih večina svojih operacij in sicer 14 od 21.

Do sedaj je bilo z odločbo o pravici do sredstev s strani ARSKTRP potrjenih 8 operacij ter 6 operacij s strani MGRT prejelo pogodbe o sofinanciranju.

Ostalih 7 operacij je še v obravnavi.

Povprečen čas potrjevanja operacije je nekje 7 mesecev.
 

JAVNI POZIV za sodelovanje v projektnem svetu v okviru projekta Prekmurski turistični vrtiljak!

Objavljamo javni poziv za sodelovanje v projektnem svetu v okviru projekta Prekmurski turistični vrtiljak.

Projektni svet sestavljajo trije (3) člani in sicer en (1) predstavnik občine, en (1) predstavnik LAS in en (1) predstavnik turističnih društev oz. organizacij.

Naloga članov projektnega sveta bo:
  • definiranje kriterijev za vključevanje ponudnikov za vsako posamezno turistično panogo;
  • razvijanje koncepta in sprejetje koncepta za izdelavo znaka, ki bo dodeljen ponudniku na podlagi izpolnjenih kriterijev za posamezno turistično panogo;
  • zagotavljanje trajnosti operacije z mrežo turističnih ponudnikov, ki bodo izpolnjevali določene kriterije za pridobitev določenega znaka;
  • enkratno letno preverjanje ali ponudniki še vedno izpolnjujejo pogoje za ohranjanje znaka.
Delo članov projektnega sveta bo prostovoljno in bo potekalo v prid lokalnemu razvoju. Mandat članov projektnega sveta bo trajal še pet let po izvedbi projekta.

Prijavite se tako, da izpolnjen in podpisan prijavni obrazec vrnete na naslov: LAS Goričko 2020, Bistra hiša Martjanci, Martjanci 36, 9221 Martjanci.

JAVNI POZIV
PRIJAVNI OBRAZEC

Rok za oddajo je do vključno: 16. 4. 2018

Za več informacij se lahko obrnete na pisarno LAS Goričko 2020, kontaktna oseba Alja Horvat, tel: 02 53 81 350, ali na e-pošto: turisticnivrtiljak@gmail.com

Prijavite se in prispevajte k izboljšanju turistične privlačnosti območja LAS
z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti.
<< < 1 ... 5 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke