Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 > >>
 

4. Slovenski podeželski parlament!

LAS Goričko 2020 se je udeležila 4. Slovenskega podeželskega parlamenta, ki je zasedal v prostorih Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, 22. septembra 2017. Uvodni del je potekal 21. septembra v Šentrupertu.

Dogodek je bil organiziran na pobudo Društva za razvoj slovenskega podeželja partnerji Mreže za podeželje, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zadružna zveza Slovenije, GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij in Zveza slovenske podeželske mladine.

PROGRAM

ZBORNIK PRISPEVKOV

 

LAS Goričko 2020 na sestanku z ARSKTRP glede problematike izvajanja CLLD!

LAS Goričko 2020 se je dne 12.09.2017 udeležila sestanka z Agencijo RS za kmetijske trge in razvoja podeželja glede problematike izvajanja projektov v okviru CLLD ter Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Sestanek je potekal v dvorani Smelt, Dunajska 160, Ljubljana.

Sestanka se je udeležil tudi direktor Agencije g. Benedik Jeranko, ki je izpostavil glavne zaznane pomanjkljivosti vloženih projektov ter sodelavci Sektorja za razvoj podeželja, ki so predstavili konkretne primere napak in njihove posledice.

Ključne pomanjkljivosti in napake so se dogajale pri predložitvi treh ponudb za uveljavitev stroškov ter pri prilaganju zakonsko predpisanih dovoljenj, soglasij in druge dokumentacije. Tri priložene ponudbe morajo biti datirane pred oddajo na javni poziv LAS, morajo biti primerljive ter izdane s strani ustreznih izdajateljev. To pomeni, da ponudbe datirane po roku za oddajo na javni poziv ne bodo upravičene. Ponudbe morajo biti tudi primerljive se pravi vse tri ponudbe z isto vsebino. Agencija pa tudi preverja če imajo izdajatelji ponudb registrirane takšne dejavnosti, da lahko izdajo dotično ponudbo. Povedano pa je tudi bilo, da projekti brez ustreznih soglasij in dovoljenj ne bodo upravičeni.

Na Agencijo je do začetka septembra prispelo 203 vlog, Agencija pa jih je odobrila nekaj čez 20. Tako Agencija za odobritev po njihovih informacijah potrebuje med 4 in 6 mesecev.

Da se bodo pregledi in odobritve vlog pospešile je ključna sprememba Uredbe CLLD, ki je sedaj v javni obravnavi. Te predlagane spremembe bodo omilile predpise glede treh ponudb in tako olajšale prijavo ter posledično tudi pregled in potrditev vlog.
 

Pomurske LAS na AGRI 2017!

LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija so pod skupnim sloganom »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« nastopile na kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki je potekal med 26. in 31. avgustom 2017. Svoje poslanstvo je v okviru razstavnega prostora opravljalo tudi Društvo za razvoj slovenskega podeželja. Razstavni prostor LAS-ov ter društva se je nahajal v hali D sejemskega prostora.

Namen nastopa na sejmu je bil predstaviti delovanje in aktivnosti LAS, uspešno izvedene projekte članov iz preteklega in aktualnega programskega obdobja ter ponudbo območij LAS. Na sejmu so se tako predstavljali različni ponudniki lokalnih produktov, dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, turistične kmetije, kulturna društva in drugi deležniki iz območja LAS. Prav tako pa je v okviru razstavnega prostora LAS potekal pester spremljajoči kulturni program, prikaz starih navad in šeg ter tradicionalnih obrti. Razstavljavci so v okviru nastopa imeli možnost izvedbe degustacij ter prodaje svojih izdelkov.

Razstavni prostor »Lokalne akcijske skupine se predstavljajo« sta si ogledala tudi Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan

SEZNAM RAZSTAVLJAVCEV


FOTO UTRINKI
 

Potrjen projekt sodelovanja

Z veseljem vas obveščamo, da je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja potrdila projekt sodelovanja z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki smo ga skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 prijavili v okviru javnega razpisa za podukrep 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja lokalne akcijske skupine, dne 31.03. 2017. Zaradi dopustniškega časa bodo prvi izvedbeni koraki izvedeni v drugi polovici avgusta.
 

LAS Goričko na AGRI 2017!

Z veseljem vas obveščamo, da se je LAS Goričko 2020 skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija dogovorila za skupen nastop Pomurskih lokalnih akcijskih skupin na kmetijsko živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni, ki bo potekal med 26. in 31. avgustom 2017.

Namen nastopa na sejmu je predstaviti delovanje in aktivnosti LAS Goričko 2020, uspešno izvedene projekte naših članov iz preteklega in akutalnega programskega obdobja ter ponudbo Goričkega območja. Poudarek letošnje udeležbe na sejmu je na trajnostnem turizmu za razvoj. Zato vabimo, da izkoristite priložnost in se obiskovalcem sejma brezplačno predstavite s svojo ponudbo izdelkov oz. storitev. Stroške najema razstavnega prostora in nakupa opreme bo krila LAS Goričko 2020 iz naslova podukrepa »Podpora za tekoče stroške in stroške animacije«.

Na sejmu bi želeli predstaviti različne Goričke ponudnike lokalnih produktov, dopolnine dejavnosti na kmetijah, turistične kmetije, kulturna društva in podobno. Prav tako pa bi radi pripravili pester spremljajoči kulturni program, prikaz starih navad in šeg ter tradicionalnih obrti.

Zaželeno je, da tudi vi prispevate k pozitivnemu vzdušju ob skupni predstavitvi na sejmu. Sodelujete lahko s prodajo vaših lokalnih proizvodov ali s prikazom izdelave ročnih izdelkov (npr. izdelki iz gline, lesa, slame ipd.) ali s prikazom glasbeno-plesnih točk.

Zainteresirane vabimo, da izpolnite prijavnico najkasneje do torka 25. julija 2017 in jo pošljite na e-naslov info@las-goricko.si ali po navadni pošti na naslov LAS Goričko 2020 Martjanci 36, 9221 Martjanci.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 02 538 16 64, na elektronskem naslovu info@las-goricko.si ali osebno v pisarni Vodilnega partnerja LAS Goričko 2020 na naslovu Martjanci 36.

Prijavnica
Skica hale D
Letak

<< < 1 ... 5 ... 10 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke