Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 > >>
 

Udeležili smo se posveta v Lenartu!

V petek, 24. 5. 2019, smo se udeležili posveta v Lenartu, kjer so nam predstavili zakonodajne predloge za prihodnje programsko obdobju s poudarkom na CLLD/LEADER pristopu in sicer Predlog uredbe o Strateškem načrtu, Predlog Uredbe o skupnih določbah in Predlog Uredbe o Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo.

Posvet se je nadeljeval s formiranjem po delavnicah glede na tematiko, udeležili smo se otvoritve Kmetijsko obrtnega sejma Lenart nato pa zaključili s posvetom z nagovorom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec.

 
 

Študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje v okviru operacije sodelovanja Pametne vasi za jutri

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija odpravili na študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje.

Ogledali smo si destinacijo Lisco, ki je eden najvišjih vrhov Posavja, Svet energije, kjer smo se spoznali s pomenom energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju ter se seznanili s predstavitvijo projekta Sopotnik. Zavod Sopotnik je zavod za medgeneracijsko solidarnost, ki je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Študijski obisk partnerskih LAS-ov smo zaključili na Izletniški kmetiji Vertovšek.

Destinacija Lisca in Svet energije.

   

Predstavitev projekta Sopotnik in obisk izletniške kmetije Vertovšek.

  


 
  
 

Srečanje partnerskih LAS v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja

V četrtek, 16. 5. 2019, smo skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 organizirali srečanje partnerskih LAS (LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline) v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Poleg partnerskih LAS so se srečanja udeležili tudi udeleženci študijskih krožkov, ki so bili organizirani v sklopu operacije sodelovanja.

V okviru srečanja smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti območja ter izvedli predstavitev posameznih zaključenih študijskih krožkov vseh sodelujočih LAS-ov.


Otok ljubezni v Ižakovcih, Turistična kmetija Puhan v Bogojini in Expano.