Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 

Vabilo na delavnico Priložnost na kmečkih turizmih!

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabimo na delavnico


Priložnost na kmečkih turizmih, ki bo v četrtek, 6. 6. 2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.


Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro turistično ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete ponudniki kmečkega turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kaj najprej turist pomisli ob besedi kmečki turizem? Ali pomisli na dobro domačo hrano? Na mir v zeleni in neokrnjeni okolici? Na brezskrben sprehod? Ali na to, da bo lahko poprijel za kmečka opravila in nakrmili živali? Kaj mi ponujamo na naših turističnih kmetijah? …


Več si lahko preberete TUKAJ.


Vljudno vabljeni!


   
 

Vabilo na delavnico Vino je naša strast, naj postane še posel!

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabita na delavnico

Vino je naša strast, naj postane še posel, ki bo v četrtek, 30. 5. 2019 ob 16. uri v Kulturnem domu v Dobrovniku.


Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro vinogradniško ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete vinogradniki na vašem področju, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kakšen način dvigniti kulturo pitja vina?,  Kako približati vrhunska Prekmurska vina turistom na destinaciji?, Ali smo pripravljeni na sodelovanje medsebojnega povezovanja in promocijskih aktivnostih pri skupnem nastopu na tržišču…?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 

 

Vabilo na delavnico Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabita na delavnico:

Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?, ki bo potekala v torek, 28.5.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete prostovoljci v društvih na področju turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate.

Slogan TURIZEM SMO LJUDJE, že dolgo velja in se vedno znova potrjuje kot pravilen! Da pa bi to dosegli, se moramo med seboj povezovati, združevati, saj s tem prispevamo k večji turistični privlačnosti Prekmurja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 
 

Udeležili smo se posveta v Lenartu!

V petek, 24. 5. 2019, smo se udeležili posveta v Lenartu, kjer so nam predstavili zakonodajne predloge za prihodnje programsko obdobju s poudarkom na CLLD/LEADER pristopu in sicer Predlog uredbe o Strateškem načrtu, Predlog Uredbe o skupnih določbah in Predlog Uredbe o Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo.

Posvet se je nadeljeval s formiranjem po delavnicah glede na tematiko, udeležili smo se otvoritve Kmetijsko obrtnega sejma Lenart nato pa zaključili s posvetom z nagovorom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec.

 
 

Študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje v okviru operacije sodelovanja Pametne vasi za jutri

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija odpravili na študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje.

Ogledali smo si destinacijo Lisco, ki je eden najvišjih vrhov Posavja, Svet energije, kjer smo se spoznali s pomenom energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju ter se seznanili s predstavitvijo projekta Sopotnik. Zavod Sopotnik je zavod za medgeneracijsko solidarnost, ki je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Študijski obisk partnerskih LAS-ov smo zaključili na Izletniški kmetiji Vertovšek.

Destinacija Lisca in Svet energije.

   

Predstavitev projekta Sopotnik in obisk izletniške kmetije Vertovšek.

  


 
  
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 21 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke