Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 23 > >>
 

Brezplačna računalniška izobraževanja

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Digitalne rešitve za izzive podeželja, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 organizira BREZPLAČNA RAČUNALNIŠKA IZOBRAŽEVANJA.

Prva brezplačna delavnica z naslovom SPOZNAVANJE RAČUNALNIKA IN DELO Z RAČUNALNIKOM bo v četrtrk, 3. 10. 2019, ob 9:00 uri v prostorih Bistre hiše Martjanci, Martjanci 36.

V primeru, da vas zanimajo brezplačna računalniška izobraževanja, vas vljudno vabimo, da se prijavite preko elektronskega naslova: kaja@las-goricko.si ali na telefonski številki 02 538 16 64.

SKLOPI IZOBRAŽEVANJ

Računalniško opremo zagotovi organizator računalniških izobraževanj.


                           
                                      
 

Pomurske lokalne akcijske skupine na AGRI 2019!

Kot že tradicionalno so se tudi letos na razstavnem prostoru Pomurskih lokalnih akcijskih skupin v hali D predstavljale lokalne akcijske skupine LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija v sodelovanju z Društvom za razvoj Slovenskega podeželja. V sklopu Društva za razvoj Slovenskega podeželja pa so se predstavljale tudi lokalne akcijske skupine iz preostalih delov Slovenije.


Namen nastopa na sejmu je bil predstavitev delovanja in aktivnosti lokalnih akcijskih skupin, predstavitev uspešno izvedenih sofinanciranih operacij iz preteklega in zdajšnjega programskega obdobja ter predstavitev lokalne ponudbe posameznega območja LAS.


Na razstavnem prostoru ste si lahko ogledali predstavitev pestre turistične ponudbe Pomurja, med katero je bila predstavljena ponudba Krajinskega parka Goričko, turistične in kulturne prireditve, poleg tega pa ste si lahko ogledali še ponudbo ekoloških in turističnih kmetij ter lokalnih kmetov, ki so predstavljali svoje pridelke in izdelke. Ogledali ste si lahko različne rokodelske izdelke, čebelarske izdelke, izdelke iz sivke in različnih zelišč, kot so raznovrstni čaji, sirupi, naravne kozmetične izdelke, mila, balzame za usnice, naravne dezodorante. Nekateri ponudniki pa so svojo predstavitev ponudbe popestrili tudi s prikazom ročne izdelave izdelkov.   

    

   

         

    

 

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2019!

 
Obveščamo vas, da je z dnem 06. 08. 2019 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2019, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij o Javnem pozivu in razpisni dokumentaciji najdete na spletni strani LAS Goričko 2020 pod zavihkov JAVNI POZIVI/ESRR/JAVNI POZIV 2019.

   
 

LAS Goričko 2020 prejel dodatna sredstva za uspešnost!

Organ upravljanja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja je v skladu s prvim odstavkom 19. člena Uredbe CLLD preveril doseganje mejnikov iz drugega odstavka 19. člena Uredbe CLLD na dan 31. 12. 2018.

Preverjeni so bili naslednji mejniki: število zakljulčenih operacij v primerjavi z odobrenimi operacijami, delež dodeljenih sredstev v odločitvi o potrditvi operacije v primerjavi z določenim finančnim okvirjem, delež izplačanih sredstev v primerjavi z dodeljenimi sredstvi v odločitvi o potrditvi operacije, pri čemer so se upoštevala izplačila do 31. 3. 2019 in število novo ustvarjenih delovnih mest.

Pri pregledu uspešnosti so se uporabili podatki Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja, ter podatki iz letnega poročila o doseganju ciljev SLR in izpolnjevanju obveznoati za preteklo leto.

LAS Goričko 2020 je dosegel najmanj 65 % vrednosti naslednjih mejnijkov:
  • število zaključenih operacij v primerjavi z odobrenimi operacijami, kar znaša 114.536,50 EUR sredstev,
  • delež dodeljenih sredstev v odločitvi o potrditvi operacije v primerjavi z določenim finančnim okvirjem, kar znaša 45.120,44 EUR sredstev,
  • delež izplačanih sredstev v primerjavi z dodeljenimi sredstvi v odločitvi o potrditvi operacije, kar znaša 124.081,21 EUR sredstev,
  • ter število novo ustvarjenih delovnih mest, kar znaša 135.361,32 EUR sredstev.
LAS Goričko 2020 je na podlagi pregleda uspešnosti upravičen do dodatnih sredstev v višini do največ 419.099,47 EUR.

   
 

Vabilo na delavnice v okviru operacije sodelovanja Prekmurski turistični vrtiljak!

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabimo na sklop delavnic, ki bodo potekale meseca junija in julija v prostorih Bistre Hiše v Martjancih in na Polanščekovi domačiji v Turnišču.

V naslednjih tednih se bodo izvajala izobraževanja za potencialne ponudnike (turistična društva, vinogradnike, kmečke turizme, prenočišča ipd.) in za ostalo zainteresirano javnost.

Teme delavnic bodo:
  • Marketing in promocija turističnih ponudnikov
  • Arhitekturno etnološke delavnice
  • Obogatitev turistične ponudbe in lokalnih produktov
  • Trajnostno upravljanje naravne in kulturne dediščine

Več si lahko preberete tukaj.

Vljudno vabljeni!
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 23 > >>
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke