Novice LAS Goričko 2020

<< < 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 ... 20 ... 23 > >>
 

Vabilo na delavnico Vino je naša strast, naj postane še posel!

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabita na delavnico

Vino je naša strast, naj postane še posel, ki bo v četrtek, 30. 5. 2019 ob 16. uri v Kulturnem domu v Dobrovniku.


Namen operacije Prekmurski turistični vrtiljak je povezati bogato in pestro vinogradniško ponudbo Prekmurja. Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete vinogradniki na vašem področju, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate. Iskali bomo odgovore na vprašanja: Na kakšen način dvigniti kulturo pitja vina?,  Kako približati vrhunska Prekmurska vina turistom na destinaciji?, Ali smo pripravljeni na sodelovanje medsebojnega povezovanja in promocijskih aktivnostih pri skupnem nastopu na tržišču…?

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 

 

Vabilo na delavnico Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?

V okviru operacije sodelovanja LAS z nazivom Prekmurski turistični vrtiljak, ki je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020, LAS Goričko 2020 in LAS Pri dobrih ljudeh 2020 vabita na delavnico:

Kako lahko prispevam k večji turistični privlačnosti Prekmurja?, ki bo potekala v torek, 28.5.2019 ob 16. uri v prostorih Bistre hiše Martjanci.

Na delavnici želimo izpostaviti konkretne probleme, s katerimi se srečujete prostovoljci v društvih na področju turizma, kaj bi bilo potrebno še posebej urediti in kakšne rešitve predlagate.

Slogan TURIZEM SMO LJUDJE, že dolgo velja in se vedno znova potrjuje kot pravilen! Da pa bi to dosegli, se moramo med seboj povezovati, združevati, saj s tem prispevamo k večji turistični privlačnosti Prekmurja.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 
 

Udeležili smo se posveta v Lenartu!

V petek, 24. 5. 2019, smo se udeležili posveta v Lenartu, kjer so nam predstavili zakonodajne predloge za prihodnje programsko obdobju s poudarkom na CLLD/LEADER pristopu in sicer Predlog uredbe o Strateškem načrtu, Predlog Uredbe o skupnih določbah in Predlog Uredbe o Evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo.

Posvet se je nadeljeval s formiranjem po delavnicah glede na tematiko, udeležili smo se otvoritve Kmetijsko obrtnega sejma Lenart nato pa zaključili s posvetom z nagovorom ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandro Pivec.

 
 

Študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje v okviru operacije sodelovanja Pametne vasi za jutri

V četrtek, 23. 5. 2019, smo se skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija odpravili na študijski obisk partnerskih LAS-ov v LAS Posavje.

Ogledali smo si destinacijo Lisco, ki je eden najvišjih vrhov Posavja, Svet energije, kjer smo se spoznali s pomenom energije in njeno rabo v vsakdanjem življenju ter se seznanili s predstavitvijo projekta Sopotnik. Zavod Sopotnik je zavod za medgeneracijsko solidarnost, ki je nastal z namenom pomagati starostnikom pri vključevanju v aktivno družbeno življenje. Študijski obisk partnerskih LAS-ov smo zaključili na Izletniški kmetiji Vertovšek.

Destinacija Lisca in Svet energije.

   

Predstavitev projekta Sopotnik in obisk izletniške kmetije Vertovšek.

  


 
  
 

Srečanje partnerskih LAS v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja

V četrtek, 16. 5. 2019, smo skupaj z LAS Pri dobrih ljudeh 2020 organizirali srečanje partnerskih LAS (LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline) v okviru operacije sodelovanja Digitalne rešitve ZA izzive podeželja. Poleg partnerskih LAS so se srečanja udeležili tudi udeleženci študijskih krožkov, ki so bili organizirani v sklopu operacije sodelovanja.

V okviru srečanja smo si ogledali naravne in kulturne znamenitosti območja ter izvedli predstavitev posameznih zaključenih študijskih krožkov vseh sodelujočih LAS-ov.


Otok ljubezni v Ižakovcih, Turistična kmetija Puhan v Bogojini in Expano.