Novice LAS Goričko

Pomurske lokalne akcijske skupine na AGRI 2019!

Kot že tradicionalno so se tudi letos na razstavnem prostoru Pomurskih lokalnih akcijskih skupin v hali D predstavljale lokalne akcijske skupine LAS Goričko 2020, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 in LAS Prlekija v sodelovanju z Društvom za razvoj Slovenskega podeželja. V sklopu Društva za razvoj ...

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2019!

 
Obveščamo vas, da je z dnem 06. 08. 2019 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2019, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več informacij o Javnem pozivu in ...

LAS Goričko 2020 prejel dodatna sredstva za uspešnost!

Organ upravljanja Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja je v skladu s prvim odstavkom 19. člena Uredbe CLLD preveril doseganje mejnikov iz drugega odstavka 19. člena Uredbe CLLD na dan 31. 12. 2018.

Preverjeni so bili naslednji mejniki: število zakljulčenih operacij v primerjavi z ...

Dodatne nastenitvene kapacitete mladinskega doma

MLADOM+

 

Vodilni partner operacije


Občina Hodoš

Hodoš 52

9205 Hodoš/Hodos

 

Partnerji operacije


Javni zavod za turizem in promocijo občine Hodoš, Hodoš 52, 9205 Hodoš/Hodos

Gostilna Nemet, Nemet Jožef s.p., Mačkovci 47, 9202 Mačkovci

Kulturno-turistično društvo Őrség – Őrség müvelődési és turisztikai egyesület Hodos, Hodoš 52, 9205 Hodoš/Hodos

 

Tematsko področje ukrepanja

Ustvarjanje delovnih mest

Ukrep po SLR

Razvoj turizma z vključevanjem naravne in kulturne dediščine

Specifični cilj

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti

 

Namen operacije

Na območju LAS Goričko so turistične nočitve locirane predvsem v turističnem središču Moravske Toplice. Opažamo, da na območju LAS Goričko primanjkuje nočitvenih kapacitet. Mladinski dom razpolaga z 28 ležišči, kar predstavlja problem, ko se želi nastaniti pol avtobus (50) gostov. Velikokrat so nas kontaktirale skupine, ki pri nas niso mogle prenočevati zaradi nezadostni prenočitvenih kapacitet. S postavitvijo mobilnih bivalnikov bi lahko ponudili prenočišče večjim skupinam, ki prihajajo k nam z avtobusom. Občina Hodoš je investitor, Javni zavod za turizem in promocijo je že dlje časa upravitelj mladinskega doma (skrbi za čistočo, red, rezervacije), gostišče Nemet že dlje časa oskrbuje goste oz. turiste s hrano po naročilu in po želji turistov prikaže tudi pripravo tradicionalnih jedi, ki so značilni za naš kraj. Kulturno in turistično društvo pa ima dolgo tradicijo ohranjanja kulturnih in tradicionalnih običajev, dogodkov. Tako imamo dolgoročno poskrbljeno za več dejavnikov: organizacijo nočitev, čiščenje, hrano, delavnice, predstavitve, kjer bo vsak partner odgovoren za svojo investicijo. Z uresničitvijo operacije nam goste ne bo potrebno napotiti drugam in posledično s tem, bi izboljšali turistično privlačnost območja, obiskalo bi nas več turistov in posledično bi narasla obiskanost turističnih krajev. K našemu partnerstvu se lahko pridružijo tudi drugi deležniki oz. partnerji, ki so odprti za sodelovanje in bi lahko v mladinskem domu imeli delavnice ali predstavitve, kjer imajo na razpolago jedilnico s projektorjem in tablo.

  

Cilji operacije

Z novim turističnim produktom, inovativnim načinom bivanja želimo povečati nočitvene kapacitete na območju LAS Goričko, privabiti več ljudi oz. turistov v neokrnjeno naravo.

 

Rezultati operacije

  • Zagotovitev 22 dodatnih nočitvenih kapacitet v posteljah

  • in vzpostavitev enega novega inovativnega partnerstva.


Obdobje izvajanja operacije

01.03.2018

31.07.2018


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

50.167,97

34.864,26


 Kontakt

Ludvik Orban, obcina-hodos-kozseg@siol.net, 041 415 122
 

 

 

 


KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke