Novice LAS Goričko

Digitalne rešitve ZA izzive podeželja

LAS Goričko 2020 sodeluje v projektu Sodelovanja LAS z nazivom Digitalne rešitve ZA izzive podeželja, ki je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020.

Računalniška in digitalna ...

5. Sprememba uredbe CLLD - Uredba o spremembah in dopolnitvah uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

V Uradnem listu št. 68/2018 je bila objavljena Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014–2020, ki bo dodatno olajšala izvajanje lokalnega razvoja, obenem pa bo pripomogla k zmanjšanju upravnih bremen upravičencev in ...

Oddani 3 zahtevki za operacije sklada EKSRP!

Vodilni partner LAS Goričko 2020 je uspešno oddal 3 zahtevke za izplačilo sredstev za operacije, ki so bile prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2016 in so sofinancirane iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega ...

Dodatne nastenitvene kapacitete mladinskega doma

MLADOM+

 

Vodilni partner operacije


Občina Hodoš

Hodoš 52

9205 Hodoš/Hodos

 

Partnerji operacije


Javni zavod za turizem in promocijo občine Hodoš, Hodoš 52, 9205 Hodoš/Hodos

Gostilna Nemet, Nemet Jožef s.p., Mačkovci 47, 9202 Mačkovci

Kulturno-turistično društvo Őrség – Őrség müvelődési és turisztikai egyesület Hodos, Hodoš 52, 9205 Hodoš/Hodos

 

Tematsko področje ukrepanja

Ustvarjanje delovnih mest

Ukrep po SLR

Razvoj turizma z vključevanjem naravne in kulturne dediščine

Specifični cilj

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti

 

Namen operacije

Na območju LAS Goričko so turistične nočitve locirane predvsem v turističnem središču Moravske Toplice. Opažamo, da na območju LAS Goričko primanjkuje nočitvenih kapacitet. Mladinski dom razpolaga z 28 ležišči, kar predstavlja problem, ko se želi nastaniti pol avtobus (50) gostov. Velikokrat so nas kontaktirale skupine, ki pri nas niso mogle prenočevati zaradi nezadostni prenočitvenih kapacitet. S postavitvijo mobilnih bivalnikov bi lahko ponudili prenočišče večjim skupinam, ki prihajajo k nam z avtobusom. Občina Hodoš je investitor, Javni zavod za turizem in promocijo je že dlje časa upravitelj mladinskega doma (skrbi za čistočo, red, rezervacije), gostišče Nemet že dlje časa oskrbuje goste oz. turiste s hrano po naročilu in po želji turistov prikaže tudi pripravo tradicionalnih jedi, ki so značilni za naš kraj. Kulturno in turistično društvo pa ima dolgo tradicijo ohranjanja kulturnih in tradicionalnih običajev, dogodkov. Tako imamo dolgoročno poskrbljeno za več dejavnikov: organizacijo nočitev, čiščenje, hrano, delavnice, predstavitve, kjer bo vsak partner odgovoren za svojo investicijo. Z uresničitvijo operacije nam goste ne bo potrebno napotiti drugam in posledično s tem, bi izboljšali turistično privlačnost območja, obiskalo bi nas več turistov in posledično bi narasla obiskanost turističnih krajev. K našemu partnerstvu se lahko pridružijo tudi drugi deležniki oz. partnerji, ki so odprti za sodelovanje in bi lahko v mladinskem domu imeli delavnice ali predstavitve, kjer imajo na razpolago jedilnico s projektorjem in tablo.

  

Cilji operacije

Z novim turističnim produktom, inovativnim načinom bivanja želimo povečati nočitvene kapacitete na območju LAS Goričko, privabiti več ljudi oz. turistov v neokrnjeno naravo.

 

Rezultati operacije

  • Zagotovitev 22 dodatnih nočitvenih kapacitet v posteljah

  • in vzpostavitev enega novega inovativnega partnerstva.


Obdobje izvajanja operacije

01.03.2018

31.07.2018


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

50.167,97

34.864,26


 Kontakt

Ludvik Orban, obcina-hodos-kozseg@siol.net, 041 415 122A K T U A L N O

V sklopu operacije je bila naročena obrazložitvena tabla, ki bo postavljena na lokaciji sofinancirane aktivnosti. Dne 9. marca 2018 je bil na portalu javnih naročil objavljen javni razpis za dobavo opremljenih bivalnih mobilnih hišk in v nadaljevanju izbran najugodnejši ponudnik. Za opremljene mobilne hiške so že postavljeni temelji. Izbran je bil izvajalec za ureditev okolice in izvedbo obrtniških del. Ostali trije partnerji so pričeli s postopkom izbire ponudnika za nakup televizorja, projektorja, prenosnega zvočnika, gostinske opreme, izdelavo spletne strani ter pripravo pogostitve. 

Mobilne hiške so bile dostavljene v ponedeljek 9. julija 2018.

 

 

 


KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                 
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke