Novice LAS Goričko

Tedni vseživljenskega učenja (TVU) 2023

V času od 15. maja do 18. junija 2023 potekajo po Sloveniji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v ...

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2022!

Obveščamo vas, da je z dnem 12. 01. 2022 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2022, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več informacij o JAVNEM POZIVU in ...

4 odločbe o porditvi operacij v okviru Javnega poziva LAS Goričko 2020, sklad EKSRP

Obveščamo vas, da je LAS Goričko 2020 prejela 4 odločbe o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2020, sofinancirane s strani sklada EKSRP.

Odločbe o potrditvi do sredstev so prejele ...

Športno rekreacijska turistična točka

ŠpoRTTočka

 

Vodilni partner operacije

 

Krajevna skupnost Nemčavci

Nemčavci 28

9000 Murska Sobota


Partnerji operacije


Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota

Športno in rekreacijsko društvo Nemčavci, Nemčavci 39c, 9221 Martjanci


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev

Ukrep po SLR

Razvoj dejavnosti za prosti čas, kulturo, šport in rekreacijo ter z njimi povezano infrastrukturo

Specifični cilj

Zagotovitev infrastrukturnih pogojev za izboljšanje pogojev za preživljanje prostega časa ter za športno-rekreacijsko udejstvovanje


Namen operacije

Ob športno in rekreacijskem centru v Nemčavcih poteka kolesarska steza, ki povezuje Mursko Soboto z Moravskimi Toplicami. Tako se mimo centra vsak dan pelje ali sprehodi veliko število turistov, ki se velikokrat v centru tudi ustavijo in koristijo naprave in prostore, ki so v centru na voljo. V centru je poleg naštetih vsebin postavljeno tudi kolesarsko postajališče. Veliko turistov izraža zanimanje za igranje raznih športov, ki jih pa na neurejenem igrišču sedaj ne morejo, kot so jih lahko v preteklosti. Manjka tudi informiranje turistov o programih, ki se izvajajo, hkrati pa bi programe tudi prilagodili, da bi bili atraktivnejši za turiste.


Cilji operacije

Z vzpostavitvijo športno rekreacijske turistične točke se bodo izboljšali pogoje za preživljanje prostega časa ter za športno rekreacijsko udejstvovanje, v prvi vrsti pa izboljšati tudi turistično privlačnost območja/naselja. Ob omenjeni točki se bo v bližnji prihodnosti vzpostavila učna sprehajalna pot, ki bo potekala ob manjših jezerih, pot pa bo opremljena z razlagalnimi tablami, mesti za počitek in opazovanje ptic. Športno rekreacijska točka bo ponujala različne aktivnosti za prebivalce LAS Goričko in turiste. V sklopu aktivnosti, ki jih izvajajo Športno rekreacijsko društvo in KS Nemčavci se lahko deležniki udeležijo turnirjev, piknikov ter drugih najrazličnejših aktivnosti. Prav tako se lahko na turistični točki dostopa do vsebin individualno (npr. uporaba igrišča za košarko, tenis, odbojko, uporaba kolesarskega postajališča, itd). Preuredilo se bo tudi zapuščeno teniško igrišče v večnamensko igrišče, na katerem se bo zadovoljilo igranje tenisa, košarke, nogometa, rokometa, badmintona, odbojke in ostalih športov skozi celotno leto.. Potekal bo tudi večji dogodek, katerega namen je promocija na novo vzpostavljene športno rekreacijske turistične točke. Gradivo bo na voljo v večjih turističnih točkah na območju LAS Goričko.


Rezultati operacije

  • 1 odprta Športno rekreacijska turistična točka,

  • 3000 izvodov promocijskega materiala,

  • 1 izveden promocijsko/otvoritveni dogodek in

  • 2 objavi v medijih.


Obdobje izvajanja operacije

16.03. 2018

07.09. 2018


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

40.630,78

28.308,33


Kontakt

Štefan Barbarič, barbaric.stefan@telemach.net, 041 803 838
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke