Novice LAS Goričko

Seznam turistične ponudbe območja LAS Goričko 2020

Z željo, da v naše kraje privabimo čim več turistov, ki bodo ustvarjali nočitve, uživali v kulinaričnih dobrotah, izvrstnih vinih, nepozabnih kolesarskih in pohodniških izletih ter številnih kulturno-zgodovinskih posebnostih smo pripravili Seznam turistične ponudbe območja LAS Goričko ...

Potrjene tri operacije v okviru podukrepa 19.3. Priprava in izvajanje dejavnosti sodelovanja LAS

 Z veseljem vam sporočamo, da je Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja v okviru podukrepa 19.3 Priprava in izvajanje dejavnosti LAS, potrdila tri operacije, ki jih je LAS Goričko 2020 oddal na javni razpis zaključen 28. februarja 2020.

Odobrene operacije:

  • KAJ NAS UČI MURA  ...

Seznam lokalne ponudbe območja LAS Goričko 2020

Povpraševanje po hrani iz kmetij in neposredno od pridelovalcev se je v času obolenja Covid-19 povečalo, zato smo se tudi na LAS Goričko 2020 odločili, da v času epidemije koronavirusa še dodatno podpremo vse lokalne ponudnike hrane in domačih produktov.

V nadaljevanju najdete seznam ...

Športno rekreacijska turistična točka

ŠpoRTTočka

 

Vodilni partner operacije

 

Krajevna skupnost Nemčavci

Nemčavci 28

9000 Murska Sobota


Partnerji operacije


Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota

Športno in rekreacijsko društvo Nemčavci, Nemčavci 39c, 9221 Martjanci


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev

Ukrep po SLR

Razvoj dejavnosti za prosti čas, kulturo, šport in rekreacijo ter z njimi povezano infrastrukturo

Specifični cilj

Zagotovitev infrastrukturnih pogojev za izboljšanje pogojev za preživljanje prostega časa ter za športno-rekreacijsko udejstvovanje


Namen operacije

Ob športno in rekreacijskem centru v Nemčavcih poteka kolesarska steza, ki povezuje Mursko Soboto z Moravskimi Toplicami. Tako se mimo centra vsak dan pelje ali sprehodi veliko število turistov, ki se velikokrat v centru tudi ustavijo in koristijo naprave in prostore, ki so v centru na voljo. V centru je poleg naštetih vsebin postavljeno tudi kolesarsko postajališče. Veliko turistov izraža zanimanje za igranje raznih športov, ki jih pa na neurejenem igrišču sedaj ne morejo, kot so jih lahko v preteklosti. Manjka tudi informiranje turistov o programih, ki se izvajajo, hkrati pa bi programe tudi prilagodili, da bi bili atraktivnejši za turiste.


Cilji operacije

Z vzpostavitvijo športno rekreacijske turistične točke se bodo izboljšali pogoje za preživljanje prostega časa ter za športno rekreacijsko udejstvovanje, v prvi vrsti pa izboljšati tudi turistično privlačnost območja/naselja. Ob omenjeni točki se bo v bližnji prihodnosti vzpostavila učna sprehajalna pot, ki bo potekala ob manjših jezerih, pot pa bo opremljena z razlagalnimi tablami, mesti za počitek in opazovanje ptic. Športno rekreacijska točka bo ponujala različne aktivnosti za prebivalce LAS Goričko in turiste. V sklopu aktivnosti, ki jih izvajajo Športno rekreacijsko društvo in KS Nemčavci se lahko deležniki udeležijo turnirjev, piknikov ter drugih najrazličnejših aktivnosti. Prav tako se lahko na turistični točki dostopa do vsebin individualno (npr. uporaba igrišča za košarko, tenis, odbojko, uporaba kolesarskega postajališča, itd). Preuredilo se bo tudi zapuščeno teniško igrišče v večnamensko igrišče, na katerem se bo zadovoljilo igranje tenisa, košarke, nogometa, rokometa, badmintona, odbojke in ostalih športov skozi celotno leto.. Potekal bo tudi večji dogodek, katerega namen je promocija na novo vzpostavljene športno rekreacijske turistične točke. Gradivo bo na voljo v večjih turističnih točkah na območju LAS Goričko.


Rezultati operacije

  • 1 odprta Športno rekreacijska turistična točka,

  • 3000 izvodov promocijskega materiala,

  • 1 izveden promocijsko/otvoritveni dogodek in

  • 2 objavi v medijih.


Obdobje izvajanja operacije

16.03. 2018

07.09. 2018


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

40.630,78

28.308,33


Kontakt

Štefan Barbarič, barbaric.stefan@telemach.net, 041 803 838
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke