Novice LAS Goričko

Tedni vseživljenskega učenja (TVU) 2023

V času od 15. maja do 18. junija 2023 potekajo po Sloveniji Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2023.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v ...

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2022!

Obveščamo vas, da je z dnem 12. 01. 2022 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2022, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več informacij o JAVNEM POZIVU in ...

4 odločbe o porditvi operacij v okviru Javnega poziva LAS Goričko 2020, sklad EKSRP

Obveščamo vas, da je LAS Goričko 2020 prejela 4 odločbe o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2020, sofinancirane s strani sklada EKSRP.

Odločbe o potrditvi do sredstev so prejele ...

Podeželjsko izobraževalno središče Veščica

 VPIS

 

Vodilni partner operacije


Mestna občina Murska Sobota

Kardoševa ulica 2

9000 Murska Sobota


Partnerji operacije


Krajevna skupnost Veščica, Veščica 25, 9000 Murska Sobota

Kulturno umetniško društvo Štefan Kovač Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev

Ukrep po SLR

Razvoj dejavnosti za prosti čas, kulturo, šport in rekreacijo ter z njimi povezano infrastrukturo

Specifični cilj

Zagotovitev infrastrukturnih pogojev za izboljšanje pogojev preživljanja prostega časa ter za športno-rekreacijsko udejstvovanje

 

Namen operacije

Na območju izvajanja operacije že obstaja infrastruktura za delovanje društev in izvedbo predlaganih aktivnosti v sklopu projekta, vendar je ta v slabem stanju in v trenutni obliki ni možno izvajati nobenih aktivnosti. Z vzpostavitvijo podeželskega izobraževalnega središča želimo vrniti življenje v objekt in ponuditi aktivnosti za prebivalce lokalne skupnosti in okolice skozi celotno leto. Ravno na podeželju na območju izvajanja operacije je večje število ranljivih skupin brezposelnih, starejših in mladih, za katere bi izobraževalne vsebine vsekakor bile primerne in pripomogle k izboljšanju njihovega položaja. V sklopu operacije bi se uredila dvorana, da bi zadostovala za potrebe izvajanja tovrstnih izobraževanj. Prav tako bi v sklopu operacije pripravili program za aktivnosti, ki bi potekale skozi celo leto, v sklopu operacije pa bi že izvedli prve delavnice in izobraževanja. Pripravili se bodo programi, kateri se bodo izvajali skozi celo leto in se nadaljevali tudi v prihodnjih letih. Operacija prav tako vključuje izgradnjo zmogljivosti in aktivacijo drugih virov KS Veščica, katera je prevzela pobudo za reševanje problemov na ciljnem območju. S sanacijo dotrajanega objekta, ki je predpogoj za inovacije in nadaljnji razvoj, bo možno pripraviti in realizirati program dela Podeželskega izobraževalnega središča Veščica in realizirati povezovanje različnih interesnih skupin.


Cilji operacije

Glavni cilj operacije je zagotoviti infrastrukturne pogoje za izvedbo izobraževalnih aktivnosti na podeželju in s tem izboljšati pogoje za preživljanje prostega časa. Obeta se priložnost za dve ranljivi skupini (mlade, ki šolanje niso dokončali in mlade izobražence brez službe in starejše) v medgeneracijskem sodelovanju ter izmenjava znanja in izkušenj. Za takšno izmenjavo znanja in izkušenj je značilno, da starejši prenašajo svoje tradicionalno znanje in izkušnje na mlajše, mlajši pa učijo starejše dostop do tehnologij in možnosti IKT, kar trenutno v okolju primanjkuje. Operacija bo skozi izobraževanja in usposabljanja dolgoročno prispevala k usmeritvi prebivalcev ciljnega območja v okolju odgovornejše ravnanje. Podeželsko izobraževalno središče Veščica bo postalo aktivno medgeneracijsko središče, kjer se bodo kresale nove ideje in pobude in s tem priložnosti za prebivalce preko izmenjave znanja in izkušenj.


Rezultati operacije

  • 1 odprto Podeželsko izobraževalno središče Veščica

  • 20 pilotnih delavnic/izobraževanj in

  • 1 program dela 2018.


Obdobje izvajanja operacije

16.03. 2018

30.06.2018


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

43.057,87

29.999,33


Kontakt

Klaudija Šadl Jug, klaudija.sadl-jug@murska-sobota.si, 02 525 16 18


KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke