Novice LAS Goričko

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2022!

Obveščamo vas, da je z dnem 12. 01. 2022 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2022, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več informacij o JAVNEM POZIVU in ...

4 odločbe o porditvi operacij v okviru Javnega poziva LAS Goričko 2020, sklad EKSRP

Obveščamo vas, da je LAS Goričko 2020 prejela 4 odločbe o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2020, sofinancirane s strani sklada EKSRP.

Odločbe o potrditvi do sredstev so prejele ...

Nova spletna stran lokalna-ponudba.si

V okviru operacije Digitalne rešitve za izzive podeželja, kjer poleg LAS Goričko 2020 sodelujejo še LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline, je bila vzpostavljena nova spletna stran z interaktivno mapo – www.lokalna-ponudba.si.


Na spletni strani je iz vsakega območja ...

Oaza sprostitve v objemu gozda

HOSTEL VANEČA


Vodilni partner operacije


OBČINA PUCONCI

Puconci 80

9201 Puconci


Partnerji operacije


Razvojni zavod Občine Puconci, Bodonci 7, 9265 Bodonci

MGM Kontor in gostilna Marič Marjan Marič s.p., Sebeborci 46a, 9221 Martjanci

Folklorno društvo Vrbe, Sveti Jurij 13a, 9262 Rogašovci

Kulturno društvo godcev in pevcev "Vinski bratje", Gederovci 11c, 9251 Tišina

Franc Zavec - Nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Gornji Slaveči 67, 9263 Kuzma

 


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev

Ukrep po SLR

Razvoj turizma z vključevanjem naravne in kulturne dediščine

Specifični cilj

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti


Namen operacije

Osnovni problem, ki ga že dalj časa občutimo je pomanjkanje nočitvenih kapacitet, ki jih v občini drastično primanjkuje, kar najbolje ponazarja dejstvo, da v celotni občini nimamo kapacitet za enkratno prenočevanje organizirane skupine enega avtobusa (ca. 50 oseb). Z realizacijo projekta želimo ta problem odpraviti, še posebej, ker se povpraševanja še naprej pojavljajo. Predvsem prestavljajo problem mladi popotniki oziroma tisti z manjšimi dohodki, ki iščejo cenovno dostopno možnost bivanja v naravnem okolju z možnostjo dodatnih aktivnosti in ponudbe. Osnovna ideja motiv za izvedbo projekta je nastala v povezavi s kulturno zgodovinskim pomenom objekta Doma borcev na Vaneči in njegovo možnostjo vključitve v aktualno turistično ponudbo. Ker objekt trenutno nudi možnost ogleda obeh razstav, organizacijo dogodkov v konferenčni sobi ter v lepem vremenu še kakšen sprehod in kolesarjenje po bližnji okolici, nudi pa še več neizkoriščenih potencialov, želimo dati objektu dodatno vsebino, ki bo pritegnila in zadržala obiskovalce dlje časa. Rešitev vidimo v preureditvi neizkoriščenih obstoječih prostorov v hostel. Tudi lokalni ponudnik mlečnih izdelkov, gostinski ponudnik, ki bosta nudila prehrano obiskovalcev ter folklorna in pevska društva bodo imela s to operacijko dolgoročno korist, saj jih bomo povezali v našo turistično ponudbo, bo pa to tudi hkratna promocija njihove dejavnosti. Operacija zagotavlja dolgoročne ter trajne rešitve, saj se bodo z realizacijo operacije aktivnosti nadaljevale, mna pa bo tudi vključitev dodatnih aktivnosti in ponudb. Od tega bodo imeli korist vsi prebivalci LAS območja, projektni partnerji kakor tudi drugi obiskovalci. Zunanja površina pri objektu bo služila kot pomembna strateška točka za organizacijo večjih družabnih prireditev. Za zagotavljanje trajnosti operacije planiramo odprtje enega novega delovnega mesta, in sicer bo ta oseba zadolžena za vzdrževanje in urejanje objekta in notranjih prostorov ter za koordinacijo vključevanja projektnih partnerjev in drugih lokalnih dejavnikov. Z hostlom zagotavljamo nadaljni razvoj turizma v Občini Puconci in ohranitev kulturne dediščine, ki temelji na zgodovinskem doseganju.Cilj operacije

Cilj operacije je vzpostavitev in ureditev bivalnih kapacitet s pomočjo katerih bi pritegnili večje število obiskovalcev in jim omogočili nočitev ter postrežbo željenih obrokov. Prvi cilj bo ureditev 14 ležišč v dveh prostorih od katerih bo manjši primeren za bivanje ene družine, drugi pa za bivanje heterogene skupine obiskovalcev.


Rezultati operacije

  • Nastanek novega delovnega mesta.

  • Nastanek nove partnerske povezave.

  • Povečanje nočitvenih kapacitet.

  • Delavnica, predavanja, izobraževanja, pohod, tiskovna konferenca, predstavitve.


Obdobje izvajanja operacije

Avgust 2019 - December 2021


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

100.860,87

85.731,74
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke