Novice LAS Goričko

Javni poziv LAS Goričko 2020 v okviru ESRR za leto 2022!

Obveščamo vas, da je z dnem 12. 01. 2022 objavljen JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanjem ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju LAS Goričko 2020 v letu 2022, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več informacij o JAVNEM POZIVU in ...

4 odločbe o porditvi operacij v okviru Javnega poziva LAS Goričko 2020, sklad EKSRP

Obveščamo vas, da je LAS Goričko 2020 prejela 4 odločbe o pravici do sredstev s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja za operacije, prijavljene na Javni poziv LAS Goričko 2020 v letu 2020, sofinancirane s strani sklada EKSRP.

Odločbe o potrditvi do sredstev so prejele ...

Nova spletna stran lokalna-ponudba.si

V okviru operacije Digitalne rešitve za izzive podeželja, kjer poleg LAS Goričko 2020 sodelujejo še LAS Pri dobrih ljudeh 2020, LAS s CILjem in LAS Mežiške doline, je bila vzpostavljena nova spletna stran z interaktivno mapo – www.lokalna-ponudba.si.


Na spletni strani je iz vsakega območja ...

Obiščem, raziščem in odkrijem Goričko

(ZA)ČUTIM GORIČKO


Vodilni partner operacije


POMURSKA TURISTIČNA ZVEZA

Slovenska ulica 25

9000 Murska Sobota


Partnerji operacije


Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan, Lendavska ulica 28, 9000 Murska Sobota

Sadjarstvo Ficko Martin Ficko s.p., Rogašovci 78, 9262 Rogašovci


Tematsko področje ukrepanja

Razvoj osnovnih storitev

Ukrep po SLR

Razvoj turizma z vključevanjem naravne in kulturne dediščine

Specifični cilj

Izboljšati turistično privlačnost območja LAS z izkoriščanjem kulturnih in naravnih danosti


Namen operacije

Z operacijo "(ZA)ČUTIM GORIČKO" bomo nadgradili turistično ponudbo Goričkega in razvili nove turistične produkte, s katerimi bomo povečali privlačnost regije in zagotovili, da se bodo obiskovalci radi vračali v naše kraje. Pomurska turistična zveza bo s svojim znanjem s področja turizma in oblikovanja atraktivne turistične ponudbe v okviru operacije "(ZA)ČUTIM GORIČKO" organizirala izobraževalno-ozaveščevalne delavnice, ki bodo namenjene deležnikom na območju LAS Goričko, ki s svojo dejavnostjo delujejo na področju turizma, enogastronomije, kulture in ohranjanja tradicije, rokodelci, NVO, kmetje, socialni podjetniki, prostovoljne organizacije, ponudniki lokalnih izdelkov in pridelkov. Povezovanje deležnikov turizma in oblikovanje inovativne turistične ponudbe bomo nadgradili z vzpostavitvijo "on-line" informacijsko-rezervacijskega sistema, ki bo služil kot orodje za lažje dostopanje do lokalnih turističnih produktov in za omogočanje enostavnega načina rezerviranja edinstvenih turističnih doživetij. Naš poglavitni cilj je promocija inovativnih turističnih doživetij, ki ga bomo razvili v okviru inovativnega partnerstva. Partner RIS Dvorec Rakičan bo z opremo poustvaril videz grajskih sob in s tem obiskovalcem ponudnil avtentično izkušnjo in obiskovalce popeljal v čas, ko so dvorec naseljevali člani plemiške družine Batthyány. Partner Sadjarstvo Ficko bo z degustacijsko opremo obiskovalcem ponudil avtentično izkušnjo, saj se bodo lahko sami preizkusili v izdelovanju eteričnih olj in kuhanju marmelade. Nove oz. posodobljene turistične produkte bomo povezali s kočijo 21. stoletja, ki bo obiskovalce popeljala do posameznih turističnih točk. Na podlagi tega bomo razvili petzvezdične turistične produkte, ki bodo predstavljeni v sklopu informacijsko-rezervacijskega sistema in bodo na razpolago zainteresiranim obiskovalcem. Vse sodelujoče organizacije bodo s svojim delom prispevale k prepoznavnosti Goričkega in k promociji avtentične izkušnje Goričkega podeželja. Z ustrezno promovijo skupnega delovanja in sodelovanja bomo hkrati prispevali k trajnosti našega projekta in omogočili, da bodo naši inovativni turistični produkti in avtentična doživetja dosegli čim večje število ljudi. Informacijsko-rezervacijski sistem bo služil kot točka, kjer bodo zbrane različne turistične ponudbe podeželja oz. območja LAS Goričko, ki bodo omogočale avtentično doživetje obiskovalcem.
  


Cilj operacije

Povečati znanje in kakovost interpretacije turističnih ponudnikov in ostalih deležnikov ob upoštevanju razvoja trajnostnega turizma in varovanja naravne in kulturne dediščine in povezovanje ponudnikov z namenom skupnega nastopa na turističnem trgu. Izkoristiti potencial kulturne in naravne dediščine območja LAS Goričko za razvoj inovativnih turističnih partnerstev in produktov. Povečati socialno vključenost ranljivih skupin še posebej mladih brezposelnih s poudarkom na trajnostno naravnanem turizmu.
  


Rezultati operacije

  • Izobraževalno-ozaveščevalne aktivnosti za povečanje znanja lokalnih deležnikov v turizmu.

  • Demonstracijsko - promocijski dogodek.

  • Povezovanje in vključevanje lokalnih ponudnikov v celostni razvoj trajnostnega turizma na območju LAS Goričko.

  • Razvoj inovativnih turističnih produktov.


Obdobje izvajanja operacije

Februar 2020 - December 2020


Celotna vrednost operacije v EUR

Znesek sofinanciranja v EUR

41.119,96

34.951,97
KONTAKT

Vodilni partner LAS:
Bistra hiša Martjanci
Martjanci 36
9221 Martjanci

T: +386 (0)2 53 81 664
E: info@smarthouse.si
W: www.bistrahisa.si
F:www.facebook.com/LASGoricko2020
 POVEZAVE

LAS Goričko 2007-2013
Katalog izvedenih projektov
2007-2013

www.las-mestoinvas.si/
www.lastovica.si/
www.las-srceslovenije.si/
www.las-stik.si/
www.lasnotranjska.si/
www.las-vobjemusonca.si/
www.las-posavje.si/
PRIJAVA NA E-NOVICE

Želite prejemati novice o naših aktualnih projektih?

Prijavite se na naše e-novice >
Za vsebino je odgovorna LAS Goričko 2020, ki jo zastopa vodilni partner Bistra hiša Martjanci. Organ upravljanja za izvajanje PRP RS za obdobje 2014-2020 je MKGP.
 
                                   
 
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke